Over mij

Welkom!

Ik blog hier onder andere over mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van de overgang. De reden dat ik dit niet onder mijn volledige echte naam doe en dat ik geen herkenbare foto´s van mijzelf plaats zal je niet verbazen, graag bewaar ik namelijk nog een beetje privacy ;).

Voor uitgebreide informatie over de overgang en de verschijnselen verwijs ik je door naar andere sites. In het tabblad Handige links staan er een paar vermeld.

“Jojo in de overgang” is een blog over mijn persoonlijke ervaringen met overgangsklachten. Of beter gezegd pré-overgangsklachten want ik ben er nog lang niet doorheen. Op dit blog neem ik je soms ook mee in mijn spirituele leven.

Van jongs af aan bewandel ik al een spiritueel pad. Ben intuïtief en gevoelig. Ik lees me een slag in de rondte over van alles op spiritueel gebied. Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met yoga. Ben me meer dan twintig jaar geleden gaan verdiepen in moderne hekserij en in de loop der jaren zijn daar nog veel meer spirituele interesses bijgekomen. De traditionele hekserij, het sjamanisme, de tarot, het zesde zintuig en nog veel meer. Heb Quantum Touch geleerd. Ik ben ingewijd in de eerste graad van de Usui Shiki Ryoho Reiki-methode. Hou van edelstenen en mineralen. Heb twee opleidingen Mediumschap gedaan.

Ik ben getrouwd en samen hebben we een zoon die dit jaar 13 wordt. Mijn man heeft uit zijn vorige huwelijk twee volwassen dochters. Beiden komen zo af en toe nog eens gezellig hun neus laten zien. Op mijn 35e werd mijn zoon geboren en koos ik voor fulltime thuis moederschap. Tegen mijn 40e jaar kreeg ik last van diverse, toen nog vage, klachten. Pas jaren later begreep ik dat dat toen al pré-menopauze klachten waren.  Dit jaar word ik 48.

Ik hou van mijn gezin en mijn harige huisgenoten, mijn ouders en schoonouders, heksen (dus), de natuur in al haar fases, de maan, wierook, spiritualiteit, dagdromen, filosoferen, slapen en dromen, koffie en thee, warmte en gezelligheid, lachen, koken, bakken, (gezond) eten, muziekjes, lezen, terrasje en restaurantjes, de camper, parfums, douchegels en bodycrèmes.

Waarom dit blog?

Ik ben dit blog gestart in mei 2014 omdat ik sterk de behoefte had om me te uiten over dit onderwerp. Door vrouwen van mijn leeftijd werd nauwelijks over de overgang en alle bijbehorende verschijnselen gesproken en dat vond ik jammer. Het is toch een proces waar we allemaal doorheen moeten en waarvan ik zeker weet dat meer van mijn leeftijdgenoten er al mee te maken hebben. Ik hoor alleen niemand er ooit over.  Een blog is natuurlijk een bij uitstek geschikt platform om je omringd te voelen door lotgenoten. We delen tenslotte tegenwoordig van alles met elkaar behalve zoiets menselijks als de overgang.

Inmiddels zijn er nu, in 2019, gelukkig steeds meer platforms, websites en blogs die zich richten op de vrouw en haar overgang. Eindelijk komt de overgang steeds meer uit de taboesfeer. Heerlijk die her- en erkenning!

Misschien herken je je in mijn schrijfsels, of helemaal niet. Je bent in ieder geval welkom om hier mee te lezen en te reageren. Graag zelfs!

Advertenties

4 gedachtes over “Over mij

Je reactie wordt zeer op prijs gesteld!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.