Ontwikkelingen

Hallo allemaal, zijn jullie daar nog? Ik ben er weer even om het maandelijkse berichtje te tikken. De afgelopen maand was druk. Ik had een tijdelijke fulltime job als vakantievervanging. Er zijn wat ontwikkelingen op het gebied van werk en ik wilde weer eens wat delen over overgangsgerelateerde zaken. 

Laat ik beginnen met het werkgedeelte. Ik heb van de week voor de gein eens even geteld hoeveel sollicitaties ik in 2017 en 2018 heb verstuurd. Ik vond de aantallen best shocking eigenlijk. Kijk maar even mee.

In het voorjaar van 2016 solliciteerde ik trouwens ook (zonder succes) maar daar heb ik vorig jaar al alle gegevens van verwijderd dus die aantallen weet ik niet, ik schat dat ik er toen een stuk of 10 heb verstuurd.

In 2017 solliciteerde ik in de periode april tot september 33 keer. Daaruit kwamen 2 gesprekken voort waarbij ik na het gesprek werd afgewezen. Door de ene omdat ze liever verder gingen met iemand die al ervaring had in die specifieke branche, van de ander heb ik nooit meer een reactie gekregen (theoretisch gezien ben ik dus nog steeds in de race, hahaha…). Ben daar zelf nooit achter aan gegaan omdat ik die functie toch niet zag zitten en ik kwam erachter dat de persoon die mij zou berichten niet meer bij dat bedrijf werkzaam was.

In 2018 solliciteerde ik in de periode februari tot heden 71 keer. Daaruit kwamen 11 uitnodigingen voort voor een sollicitatiegesprek. Ik werd zelf gevonden door dat bedrijf waar ik een kleine 3 maanden heb gewerkt en waar ik heel hard ben weggerend (zie eerder blog) dus die tellen we niet mee. Van die 11 uitnodigingen ketste ik er 5 af omdat ik dus bij bovengenoemd bedrijf aan de slag ging. Na de resterende 6 gesprekken werd ik wederom afgewezen. Meestal vanwege het feit dat ik volgens hen niet match qua ¨recente werkervaring¨ of dat anderen in hun ogen beter voldoen aan hun profiel. Oké, whatever, waarschijnlijk vinden ze me gewoon te oud (47) en te duur ofzo.

De pogingen bij een (uitzend)bureau heb ik in deze telling niet meegenomen, dat waren leuke, enthousiaste gesprekken maar daar kwam verder helemaal niets uit.

Welgeteld 1 sollicitatie mondde uit in actie. Een tijdelijke job, voor 3,5 week vakantievervanging, in de maand november. Echt een super leuke tijd heb ik daar gehad. Het heeft mijn bijzonder negatieve ervaring van eerder dit jaar weer een beetje weggepoetst en ik heb daar een positieve indruk achter kunnen laten. Ze willen me heel graag in het bestand houden voor de toekomst.

Gaandeweg deze periode ontstond bij mij het idee om vaker op deze basis te werken en ik kreeg van een paar kanten onafhankelijk van elkaar de tip om eens te kijken naar de mogelijkheden om als Virtual Assistant (secretaresse op afstand/vanuit huis) te kijken. Het duurt bij mij altijd even voordat dat soort zaadjes gaan kiemen maar inmiddels ben ik mij aan het voorbereiden op deze stap.

De overgangsklachten hebben zich redelijk netjes gehouden dit jaar. Ze zijn er zeker wel, vaak in een golfbeweging, zo eens in de zoveel tijd een paar weken, maar ik kan er goed mee leven.

Ging ik net naar de apotheek om mijn herhaalrecept voor de pil te halen vertelde de mevrouw daar dat de pil helemaal niet (meer) te verkrijgen is! Oké, dat had ik even gemist maar blijkbaar is het al maanden in het nieuws. Volledig aan mij voorbijgegaan.

Anyway, de mevrouw van de apotheek adviseerde mij om het weer eens zonder pil te proberen. Om te kijken hoever ik inmiddels ben… Was alweer een jaartje of 2 aan de pil en misschien ben ik er al doorheen en heb ik ´m niet meer nodig, zei ze.

Poeh, nou daar ga ik even over nadenken. Ze heeft wel een punt. Misschien ga ik het maar eens proberen. Keek net even terug in mijn berichten en zag dat ik in november 4 jaar geleden ook voor die beslissing stond. In januari 2015 stopte ik met de pil en ik kan even niet exact nu terug vinden wanneer ik weer begonnen ben met de pil maar dat zal dus inderdaad wel weer een jaartje of 2 zijn.

Wie weet wat er veranderd is … Misschien ga ik het maar weer avonturen. Maandverbanden in de aanslag… Keep you posted.

Advertenties

Een gedachte over “Ontwikkelingen

  1. Meisje van 50 zegt:

    Wat heerlijk dat je toch een positieve werkervaring achter de rug hebt. Is toch een boost voor het zelfvertrouwen! Geweldig hoor dat dit je weer een impuls geeft voor nieuwe avonturen. Ik vaar verrassend goed zonder pil (hoewel die golfbeweging van je mij ook bekend voorkomt). Mocht je toch nog een periode overbruggen, ik heb nog 1 strip liggen voor je 😉

    Liked by 1 persoon

Je reactie wordt zeer op prijs gesteld!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.