Veel veranderingen

Zo, het is weer eens tijd voor een update. Het is al weer te lang geleden sinds mijn laatste bericht. Mensen beginnen zich af te vragen of ik er nog wel ben. Ja hoor, ik ben er nog en het gaat nog steeds goed. Wat lief dat jullie steeds even komen checken of ik al weer een nieuw bericht heb geplaatst. Nou hier is er dan weer eentje…

Ik heb nog steeds echt ontzettend baat bij die Calcium/Magnesium/Zink- en vitamine C-tabletten en dat glaasje sojamelk. Ik heb nog steeds weinig last van hartkloppingen en opvliegers en áls ze er zijn dan mag het bijna geen naam hebben. Alsof het in een rustige flow zit allemaal. En daar voel ik me prima bij.

Er zijn sinds februari van dit jaar grote veranderingen geweest waar ik in mijn vorige bericht nog niets over gemeld had.

Zoals de vaste lezers weten heb ik in de afgelopen paar jaar periodes gehad dat ik op zoek was naar een andere baan en heb ik  ook weleens mijn frustraties op het gebied van solliciteren geuit, evenals het feit dat het in het bedrijf van mijn man niet altijd even soepel verloopt met zijn broer waarmee hij samenwerkt en de onzekere toekomst van het bedrijf.

De zorgen om de toekomst van het bedrijf werden steeds groter en om er voor te zorgen dat we niet zonder gestreden te hebben ten onder gaan heb ik op enig moment besloten, half februari, dat ik gewoon een andere baan zou gaan zoeken, desnoods fulltime. Ook om (financiële) rust te creëren.  Als het bedrijf dan ten onder gaat dan heb ik in ieder geval nog een inkomen en hoeven we niet op een houtje te bijten, te gaan verhuizen of de schuldsanering in.

En zo geschiedde. Ik ging in februari de arbeidsmarkt op via allerlei vacaturesites en netwerken.

En wow, de stand van de maan was goed om aan dat traject te beginnen. Voor wie nu denkt die is knetter! Prima. Maar lees even verder.

Jullie weten inmiddels hoe ik in het leven sta en voor mij was dit echt een heel mooi gegeven. Ik vind het in ieder geval bijzonder om achteraf te zien hoe het allemaal gegaan is. Mijn plannen om een baan te zoeken kwamen precies op het goede moment. Het was een paar dagen voor nieuwe (ook wel donkere) maan en ik begon met vacatures zoeken en brieven mailen.

De nieuwe maan fase is het moment voor een nieuw begin, om plannen te maken, om nieuwe projecten te beginnen, om goede voornemens te hebben. De dagen voor nieuwe maan kan je hiervoor al gebruiken. Tijdens de fase daarna, die van wassende maan naar halve maan groeien al je ideeën en plannen mee om twee weken later bij volle maan tot volledige bloei te komen.

Ik kreeg van 4 bedrijven naar aanleiding van mijn sollicitatie een uitnodiging om op gesprek te komen en 2 partijen benaderden mij zelf. Ik was blij verrast over het feit dat ik nu, in tegenstelling tot al mijn eerdere pogingen,  in een hele goede flow bleek te zitten en riep al steeds vol vertrouwen tegen mijn gezinsleden ¨het moet de stand van de maan zijn!¨ Ik ging bij de ene partij langs en was  ook nog in afwachting van anderen toen een tweede partij zich uit zichzelf op een zaterdagmiddag meldde. Een paar dagen voor volle maan had ik daar een eerste gesprek en op de dag van volle maan had ik het tweede gesprek en werd ik aangenomen! Taaaaadaaaaah…

Gedurende die periode heb ik steeds het gevoel gehad dat het goed zou komen, dat ik dit traject op het goede moment gestart was en dat de flow goed was. Hoe bijzonder is het dan dat het zo gegaan is.

De HRM-adviseur van het bedrijf waar ik nu werk gaf tijdens het eerste gesprek ook al aan dat het voor haar gevoel zo moest zijn. Zij ¨vond mij¨ en ik had de betreffende vacature al steeds voorbij zien komen op de vacaturesites maar het opzij gelegd omdat ze per direct iemand zochten en ik zat nog met een opzegtermijn. Toen ik dus die zaterdag benaderd werd voor de functie was ik heel verbaasd dat ´t het  bedrijf was waarvan ik steeds die vacature had bekeken. En nee, dat konden zij niet zien.

Anyway, lang verhaal kort, het is zo gelopen en ik vind het heel bijzonder. Wou ik effe kwijt.

Ik heb dus sinds maart een nieuwe baan. Fulltime. Best een omschakeling maar het gaat goed. Thuis, met de zoon, school, loopt allemaal goed, daar hebben we natuurlijk de nodige dingen moeten aanpassen, de man heeft het een ander aangepast en het loopt prima. De man heeft een last minder op zijn schouders en we zijn blij. Een en ander heeft veel verandering in gang gezet maar we merken wel dat het allemaal positief uitpakt.

Tot de volgende keer maar weer!

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Veel veranderingen

Je reactie wordt zeer op prijs gesteld!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.