Gaat beter

Ik lees het boek ¨De overgang als bron van kracht¨ van dr. Christiane Northrup op de e-reader. Dat is maar goed ook want het is een dikke pil van 557 pagina´s en zo´n e-reader is een stuk handzamer dan zo´n zwaar boek. Ik ben nu op de helft en ik ben nog steeds gefascineerd door alle informatie. Ik lees overigens zoveel boeken tegelijk dat ik al een maandje of wat bezig ben met dit boek maar iedere keer als ik er weer in verder ga zit ik er weer helemaal in.

Het is een boek dat naar mijn mening een aanbeveling is om te lezen. Zeker als je echt geïnteresseerd bent in het proces dat zich afspeelt in je lichaam en je geest wanneer je in de overgang bent of al bezig bent op de weg ernaar toe.

Het gaat wel dusdanig diep op de medische en psychologische aspecten van de overgang, de werking van de hormonen, voeding en voedingssupplementen in, dat het boek misschien niet voor iedereen even boeiend en interessant is. Voor velen zal het een draak van een boek zijn waar men niet doorheen komt omdat het misschien wat te theoretisch is. Ik heb een paar recensies gelezen van vrouwen die al vrij snel afhaakten en het niks vonden.

Nou ben ik toevallig iemand die het waanzinnig boeiend vind om me ergens in vast te bijten wat  mij aangaat en/of wat mij interesseert dus ik lees veel over het fenomeen overgang om goed te kunnen begrijpen en te kunnen accepteren wat er met mij, de vrouw in de overgang, gebeurd.

Niet alles wat ik in de diverse boeken lees is direct op mij persoonlijk van toepassing maar ik neem de informatie wel mee. Ik doe niet klakkeloos wat er staat, wat ik het beste wel of niet kan doen maar neem de info mee, gecombineerd met dat wat ik bijvoorbeeld lees over voeding of mentale gezondheid.

Het boek is pittig geprijsd zag ik (49,95) maar het is ook verkrijgbaar als Ebook voor 12,99. Ikzelf heb een Kobo Plus abonnement en kon hem voor niets downloaden.

Sinds mijn vorige blogbericht gaat het overigens een stuk beter met me. Ik zit weer in een rustige, goede flow. In januari begon ik met het slikken van voedingssupplementen. Driemaal daags een calcium/magnesium/zink-tablet en eenmaal daags een vitamine C-tablet en één beker sojamelk per dag.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er heel goed op ga. Heb geen opvlieger, hartklopping of spierkramp meer gehad. Mijn depressieve buien zijn verdwenen en ik zit lekker in mijn vel. (Niet te hard zeggen, straks glij ik weer terug… 😉 ) Ik let op mijn voeding en daar voel ik me ook veel beter door (ben drie kilo lichter, ook altijd fijn).

Tot de volgende keer!

 

 

 

 

 

Advertenties

8 gedachtes over “Gaat beter

 1. Karin zegt:

  Goed zeg! Je klinkt lekker positief. Vasthouden, zou ik zeggen 🙂 Ik ga ook eens kijken naar dat boek, lijkt interessant, misschien dat ik mezelf erdoor heen kan worstelen. Bedankt voor de tip!

  Liked by 1 persoon

 2. Helene zegt:

  Wat fijn om te lezen zeg.
  Voeding is ook zo belangrijk merk ik.
  Ik heb je een mailtje geschreven, eindelijk.
  Ik heb wel veel aan je gedacht.
  Ik hoop dat het nog steeds goed gaat.
  Het valt niet altijd mee om een vrouw te zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Meisje van 50 zegt:

  Toch maar weer sojamelk toegevoegd. Gewoon ’s ochtends in mijn koffie, niet al te veel dus, Ook kikkererwten weer teruggebracht en na twee weken testen blijkt dat mijn vreselijk irritante jeukende/prikkende huid tot rust is gekomen. Toeval? Of werd die jeuk toch veroorzaakt door een tekort aan oestrogeen? Hmmm….Ik ben er in ieder geval blij mee. Thanks for the tip!

  Liked by 1 persoon

 4. anitawillems zegt:

  Sinds je vorige blogbericht heb ik zo vaak aan je tekst gedacht. Vooral de woorden dat je zou willen dat je was als die mensen die (schijnbaar) moeiteloos hun plicht en taak kunnen vervullen. Of was dat al weer in een blogje eerder?? In ieder geval vond ik het vandaag hoog tijd om even te komen kijken hoe het nu met je gaat. Je boek klinkt interessant. Maar oh, wat heb ik weinig tijd om te lezen en zóveel meer interessante boeken.

  Aan de ene kant vind ik het mooi, die overgang, dat je je oude ‘ik’ kunt afschudden en alshetware opnieuw geboren kunt worden. Maar de vertwijfeling waarin je terecht komt! Ik voel me soms een nukkig kind dat tegen haar ouders in gaat. Het innerlijk verzet tegen alles en iedereen die me een opdracht geeft!

  Ja, calcium en magnesium zijn een goed idee. Misschien moet ik dat ook eens doen. Tegen de nachtelijke kramp in de benen. Die jeuk aan de doos was bij mij eenmalig trouwens. D.w.z. tot nu toe eenmalig.
  Na mijn zwangerschap en bevalling kon ik de anticonceptiepil niet meer verdragen. Paste totaal niet meer bij mijn lijf. Ben nog elke dag blij dat ik er van af ben. Misschien moet je toch dat bloedbad even voor lief nemen? Dat had ik ook, dacht dat ik leeg liep. Maar het voelde wel als een natuurlijk proces. Duurde bij mij drie jaar denk ik. Weet niet of je dat lang vindt.

  Ben blij dat ik even weer bijgelezen heb! Lieve groet Anita

  Liked by 1 persoon

Je reactie wordt zeer op prijs gesteld!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.